I predstavnici vojvođanskih Hrvata htjeli s Labusom u Zagreb

PREDSTAVNICI Hrvata u Vojvodini očekivali su da će biti uključeni u sutrašnje razgovore predstavnika vlada Republike Hrvatske i Republike Srbije, do kojih će doći tijekom posjeta potpredsjednika srbijanske Vlade Miroljuba Labusa Zagrebu, izjavili su u ponedjeljak predstavnici vojvođanskih Hrvata.

"Očekivali smo poziv da se i mi uključimo u razgovore koji će voditi predstavnici dviju vlada", izjavio je predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Petar Kuntić ne krijući nezadovoljstvo činjenicom da čelnici zastupničkih tijela Hrvata u Vojvodini ovom prigodom nisu konzultirani.

Kuntić ističe da bi sutrašnji posjet srbijanskog vicepremijera Hrvatskoj bila dobra prigoda da se razgovara i o položaju Hrvata u Vojvodini, ali da ga više ne iznenađuje to što pozivi za sudjelovanje u međudržavnim razgovorima ne stižu na adrese institucija Hrvata u Srbiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predsjednik DSHV-a ipak zaključuje kako će Labusov posjet Zagrebu doprinijeti razvoju hrvatsko-srpskih odnosa i da takve kontakte pozdravlja.

Potpredsjednik Vlade Srbije Miroljub Labus stiže u utorak u Zagreb, a cilj njegova posjeta je unapređenje ukupnih a posebno gospodarskih odnosa Srbije sa susjednim zemljama. On će se susresti s premijerom Ivom Sanaderom, ministrom gospodarstva Brankom Vukelićem i predsjednikom Hrvatske gospodarske komore Nadanom Vidoševićem.

(Hina) xjs ybr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara