Ilok: Hrvatski i srbijanski policajci obišli državnu granicu između Hrvatske i SiCG

U PRATNJI hrvatskih i vojvođanskih novinara, danas su hrvatsko-srpskocrnogorsku granicu na Dunavu zajedno obišli načelnik vukovarskosrijemske Policijske uprave Marjan Tomurad i pomoćnik načelnika Javne sigurnosti MUP-a Republike Srbije Ratko Vujadinović.

Državnu granicu između Hrvatske i Srbije i Crne Gore na Dunavu, od Vukovara do Iloka, dugu 36 kilometara, novinari i policijski dužnosnici obišli su patrolnim čamcima MUP-a Republike Hrvatske.

"Današnji obilazak državne granice na Dunavu iskoristili smo kako bismo s kolegama iz MUP-a Republike Srbije razmijenili važne operativne podatke vezane uz nedavno ubojstvo hrvatskog policajca Dragana Medakovića", izjavio je načelnik vukovarsko- srijemske policije Marjan Tomurad.

Dodao je da MUP Republike Srbije "također intenzivno traga za počiniteljem tog ubojstva".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Policajca Dragana Medakovića prije petnaestak dana šverceri su pregazili kombijem srpsko-crnogorskih registracijskih oznaka, koji je prije toga ilegalno ušao u Republiku Hrvatsku, te je nekoliko dana nakon ubojstva hrvatskog policajca pronađen na području te države.

Tomurad je također rekao kako je u posljednjih godinu dana ostvaren velik napredak u suradnji vukovarsko-srijemske Policijske uprave i službi MUP-a Republike Srbije.

Pomoćnik načelnika Javne sigurnosti MUP-a Republike Srbije Ratko Vujadinović rekao je kako su u MUP-u Srbije u tijeku pripreme za preuzimanje nadzora nad državnom granicom od vojske Srbije i Crne Gore.

"Kada će taj proces završiti, ovisi o sredstvima koja doznače međunarodne institucije jer je riječ o skupom procesu. Nama je jasno da - dok policija u svoje ruke ne preuzme nadzor nad granicom -ona nikada neće biti tako sigurna kao s vaše strane", ocijenio je Vujadinović.

U obilasku hrvatsko-srpsko-crnogorske državne granice bili su i načelnik Uprave pogranične policije MUP-a Republike Srbije Siniša Grbić te načelnici MUP-a iz Novoga Sada, Sombora i Sremske Mitrovice.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara