ISPITIVANJA JAVNOG MNIJENJA: CIPARSKI GRCI ODBACUJU UN-OV PLAN

Ciparski Grci odbacuju UNov plan ujedinjenja u sadašnjoj verziji, pokazala su tri različita ispitivanja javnog mnijenja objavljena u nedjelju.

Od 19. veljače, čelnici ciparskih Turaka i ciparskih Grka pregovaraju na temelju tog plana kojeg je predstavio glavni tajnik UN-a Kofi Annan.

Ako predstavnici dviju strana ne postignu dogovor, Annan bi nakon 29. ožujka trebao presuditi o spornim pitanjima i konačni tekst sporazuma dati na referendum koji bi se održao 21. travnja na grčkom i turskom dijelu podijeljenog sredozemnog otoka.

Prema ispitivanju javnog mišljenja objavljenom u visoko tiražnom dnevnom listu Phileleftheros, 62 posto upitanih ciparskih Grka protivi se Annanovom planu u sadašnjem obliku, a samo 24 posto ga prihvaća, dok je 14 posto bilo neodlučno.

63 posto upitanih ne misli da sadašnji pregovori vode prema sporazumu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mirovni pregovori između predsjednika ciparskih Grka Tassosa Papadopoulosa i čelnika ciparskih Turaka Raufa Denktasha do sada nisu zabilježili nikakav napredak.

Prema jednom drugom ispitivanju, kojeg je objavio nezavisni dnevni list Politis, 53 posto upitanih bi glasalo protiv plana, prema 19 posto koliko ga prihvaća, dok je 28 posto neodlučnih.

I treće ispitivanje dnevnog lista Simerini ukazuje da bi samo 11 posto upitanih ciparskih Grka glasalo za plan, dok je 54 posto protiv, a 35 posto je neodlučno.

(Hina) xtm ydv

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara