Istarski SDP iznenađen potezom Furija Radina

Predsjednik istarskog SDPa Anton Peruško na današnjoj je konferenciji za novinare u Puli ocijenio "neočekivanim potez zastupnika talijanske nacionalne zajednice Furija Radina koji je potpisao potporu HDZovoj vladi".

Po njegovim riječima, za istarski SDP to predstavlja neugodno iznenađenje i veliko razočaranje imajući u vidu da je SDP zajedno s IDS-om u predizbornoj kampanji pozivao pripadnike talijanske nacionalne manjine na potporu Furiju Radinu.

Potpredsjednica istarskog SDP-a Lucija Debeljuh kaže da je Radin "potpisivanjem pristupnice HDZ-u" iznevjerio pripadnike talijanske nacionalne zajednice i sve one biračke koji su za njega glasovali.

"S obzirom na veliku kritiku koju je Radin uputio dosadašnjoj vladi po pitanju dvostrukog prava glasa, mislim da je to trebao biti jedan od prvih uvjeta koje je on trebao postaviti prije bilo kakvog potpisivanja potpore HDZ-ovoj vladi", ustvrdila je Lucija Debeljuh dodavši kako bi na taj način Radin bio u pravom smislu riječi "vjerodostojan borac za prava pripadnika talijanske nacionalne manjine".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku konferencije Peruško je ustvrdio kako od nove HDZ-ove vlade očekuje da izvrši sve obveze koje je bivša vlada preuzela u odnosu na međunarodnu zajednicu, a poglavito u odnosu na projekte koji su značajni za razvoj Istarske županije, poput Istarskog ipsilona, projekta "Brijuni-Rivijera", nove pulske bolnice te istarskog sveučilišta.

"Ako se od toga bude odstupilo, bit ćemo žestoka oporba", poručio je Anton Peruško dodavši kako očekuje da će svi saborski zastupnici iz Istre, bez obzira na stranačku pripadnost, poduprijeti realizaciju tih projekata.

(Hina) dspo dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara