Izaslanstvo RH u ponedjeljak na sastanku NATO-a u Bruxellesu

HRVATSKO izaslanstvo na čelu s pomoćnicom ministrice obrane Jelenom Grčić-Polić u ponedjeljak će posjetiti sjedište NATO-a u Bruxellesu gdje će se sastati s predstavnicima 19 zemalja članica NATO-a.

Kako je priopćeno, tema razgovora bit će procjena trenutnog stanja u Republici Hrvatskoj vezano uz pripreme RH za članstvo u NATO-u, s posebnim naglaskom na stanje u hrvatskom obrambenom sustavu, te se očekuje da će sastanak rezultirati određenim preporukama za daljnje pripreme RH za članstvo u NATO savezu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sam sastanak održat će se u sklopu zasjedanja Političko-vojnog upravnog odbora (Political-Military Steering committee-PMSC) u formatu Procesa planiranja i raščlambe (PARP-Planning and Review Process) i MAP-a (Membership Action Plan). Taj sastanak odvija se u sklopu suradnje NATO-a i Republike Hrvatske kroz PARP/MAP program, a nastavno na PARP/MAP procjenu održanu od 3. do 6. veljače u Zagrebu kada su razgovarali predstavnici RH i predstavnici međunarodnog (International Staff-IS) i međunarodnog vojnog (International Military Staff-IMS) osoblja NATO-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara