Jadranka Katarinčić-Škrlj s istarskim ribarima

SABORSKA zastupnica HSLS-a Jadranka Katarinčić-Škrlj sastala se danas u Umagu s istarskim ribarima i predstavnicima Ceha ribara Bujštine s kojima je razgovarala o provedbi Sporazuma o pograničnom prometu i suradnji (SOPS) u Savudrijskoj vali.

U izjavi za novinare nakon sastanka istaknula je kako su ribari s pravom nezadovoljni primjenom privremenog režima koji je na snazi već sedam mjeseci. Opravdano su nezadovoljni jer im privremeni režim izravno ograničuje i smanjuje dosadašnja prava, istaknula je Katarinčić-Škrlj i dodala kako to u njih izaziva nesigurnost za razvoj ribarske djelatnosti na tome području.

Po njezinim riječima prije nego je potpisan ikakav sporazum o ribarenju trebalo je u hrvatskom moru utvrditi količine ribe i mogućnosti ribolova, koje će se vrste loviti i kojim ribarskim alatima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Upravo zbog toga smatram kako je taj sporazum zapravo politički akt donesen bez dogovora sa strukom i uvida u stanje ribljeg fonda, koji omogućuje pretjeran izlov, što izravno ugrožava hrvatska prirodna bogatstva", ustvrdila je saborska zastupnica, ocijenviši kako slučaj sa Savudrijskom valom "neuspjeh hrvatske vanjske politike".

Dodala je kako bi ribari bili najzadovoljniji kad bi Vlada odustala od primjene privremenog režima pa bi za taj dio Jadrana ponovno vrijedili hrvatski zakoni.   
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara