Jakovčić sa županima Brodsko-posavske i Zagorsko-krapinske županije

U sklopu ovogodišnje gospodarske izložbe hrane, pića i opreme "Histria 2004." koja se održava u pulskom hotelu "Histria" istarski župan Ivan Jakovčić sastao se danas s krapinskozagorskom županicom Vlastom Hubicki i brodskoposavskim županom Matom Dorićem.

Tri izaslanstva razgovarala su o unapređenju gospodarske suradnje i što čvršćem povezivanju svih hrvatskih županija pa je dogovoreno da se upravni odjeli, posebno gospodarski, povežu kako bi izmijenili iskustva i uglavili moguće zajedničke projekte. Načelno je dogovoreno da se iduće godine na 12. gospodarskoj izložbi u Puli organizira i susret svih hrvatskih župana koji bi razgovarali o gospodarstavu.

Kao i za jučerašnjeg susreta s izaslanstvom Bjelovarsko-bilogorske županije, župan Jakovčić je zatražio poptoru za izmjenu i dopunu Zakona o regionalnoj samoupravi. "Nacrt zakona je gotovo završen, a mi zapravo tražimo da se ustavne odredbe o regionalnoj samoupravi pretoče u zakonsko slovo, t.j. da se zakonskim izmjenama i dopunama ujednače ovlasti i prihodi županija", kazao je Jakovčić. Predložio je da županije zajednički, isključivši politiku i političke stranke te političke interese, nastupe prema Vladi i Saboru.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izaslanstva dviju županija s istarskim su se županom načelno složila jer će, kako je tom prigodom istaknuo zamjenik brodsko-posavskog župana Željko Landeka, "jedino tako županije biti prava lokalna samouprava".

(Hina) dspo vkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara