Jordanski premijer Faisal al-Fayez sljedećeg tjedna u Hrvatskoj

JORDANSKI premijer Faisal al-Fayez doputovat će sljedećeg tjedna u višednevni posjet Hrvatskoj, a u njegovom će izaslanstvu biti i jordanski gospodarstvenici, kazao je u utorak za Hinu glasnogovornik hrvatske Vlade Ratko Maček.

"Jordanski premijer Faisal al-Fayez doputovat će u srijedu, 25. kolovoza, u višednevni posjet Hrvatskoj, a 26. kolovoza održat će službene razgovore sa svojim domaćinom, hrvatskim premijerom Ivom Sanaderom", rekao je Maček, dodajući da će u izaslanstvu jordanskog premijera biti i jordanski gospodarstvenici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U središtu razgovora Sanadera i al-Fayeza bit će daljnji razvoj odnosa između Hrvatske i Jordana posebice na području trgovine i gospodarstva.

Hrvatska i Jordan u posljednjih su godinu dana intenzivirali svoje odnose. Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić u ožujku je, u pratnji hrvatskih gospodarstvenika, posjetio Jordan, a u Hrvatskoj je u svibnju boravio jordanski kralj Abdulah II.

Jordanski kralj je tijekom svog boravka u Zagrebu razgovarao i sa Sanaderom koji je tada najavio da će ove jeseni zajedno s ministrima vanjskih poslova i gospodarstva, kao i s hrvatskim gospodarstvenicima posjetiti Jordan.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara