Jurjević: U Splitu "kolo vode marginalne političke stranke"

PREDSJEDNIK splitskog SDP-a i saborski zastupnik Marin Jurjević danas je na konferenciji za novinare na upit što će se dogoditi 22. ovog mjeseca kad se na sjednici Gradskog vijeća bude glasovalo o povjerenju gradonačelniku Miroslavu Buličiću (Libra), odgovorio "kako, na žalost, u Splitu kolo vode marginalne političke stranke".

Devet vijećnika koji su potpisali zahtjev za glasovanje o povjerenju gradonačelniku predstavnici su stranaka koje, kaže Jurjević, "nikad neće proći izborni prag, te ozbiljne, velike političke stranke, a to su HDZ i SDP, moraju dobro odvagnuti i donijeti prave odluke kod takvih pokušaja".

Na sjednici Gradskog vijeća 22. travnja sve je moguće, ali je činjenica da je svaka promjena gradskog vodstva prije redovitih lokalnih izbora iduće godine u sukobu s interesima građana, ali i političkom pameću, kazao je Jurjević.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

HDZ kao velika stranka nije potpisao taj zahtjev, ali je očito ušao "u zamku da ide za njima i nije sigurno kako će njegovi vijećnici glasovati na sjednici 22. travnja. No većina tih stranaka (HČSP, HKDU, HP, HSP, HSLS i HSP-1861) na idućim izborima najvjerojatnije neće ući ni u Gradsko vijeće i to je "njihov labuđi pjev", kazao je Jurjević, dodavši da u "njihovim pokušajima ima iracionalnog ponašanja, usamljenih jahača i osobnih osveta". Nije zanemarivo da se upravo sada, prije donošenja gradskoga prostornog i generalnog urbanističkog plana, destabilizira vlast, ustvrdio je.

Jurjević je također kazao kako je SDP u Splitu stalno pod pritiscima raznih lobija te je iznio primjer SDP-ova člana Poglavarstva za financije Zdravka Mulića protiv kojega je, kaže, zbog neriješenih odnosa tvrtke PIS-a i grada i Mulićeva nastojanja da zaštiti gradske interese, u Poglavarstvo stiglo "pismo s najgorim riječima o Muliću".

Zdravko Mulić je na konferenciji za novinare kazao kako je Poglavarstvo prošle godine realiziralo proračun od 561 milijun kuna, vratilo sve dugove i tim tempom nastavlja i ove godine.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara