Kod Pule i Kraljevice viđeni morski psi; kupačima preporučeno da se ne udaljuju od obale

Kod Pule i Kraljevice viđeni morski psi; kupačima preporučeno da se ne udaljuju od obale
LUČKA kapetanija u Puli zaprimila je jučer oko 18 sati obavijest od zapovjednika motorne brodice "Reful" da su jučer u jutro oko 9 sati s platforme "Ivana A" na udaljenosti od 25 metara uočili morskog psa dužine tričetiri metra koji je plivao prema istoku, izvijestilo je danas Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka.

Platforma "Ivana A" nalazi se oko 22 nautičke milje, odnosno 40-ak kilometara od Pule.

O događaju je Lučka kapetanija odmah izvijestila Državnu središnjicu za traganje i spašavanje na moru sa sjedištem u Rijeci, Centar 112, istarsku Policijsku upravu i Istarsku županiju koja je izvijestila županijsku Turističku zajednicu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također je Lučkoj kapetaniji u Rijeci jučer oko 16 sati dojavljeno od privatne osobe da kod Rta oštro kod Kraljevice oko 30 metara od obale pliva morski pas dug oko četiri metra, nakon čega je pomorska policija isplovila prema tom mjestu, no nije ništa uočila.

O toj dojavi izvijećena je Državna središnjica za traganje i spašavanje na moru sa sjedištem u Rijeci, Centar 112, primorsko-goranska Policijska uprava i Turistička zajednica Primorsko-goranske županije kako bi upozorila turiste na pojačan oprez.

Bez obzira na to što još nema službene potvrde o morskim psima u Istri i na Kvarneru, Ministarstvo preporučuje kupačima da ne izlaze iz zaštićena područja i da se ne udaljuju od obale.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara