Konferencija "Content management & portal"

TVRTKA Infoforum već je drugu godinu za redom organizator “Content management & portals” konferencije, koja je danas na Zagrebačkom velesajmu okupila preko 170 stručnjaka.

Uvodno predavanje na konferenciji održao je direktor IBM-a Hrvatska, Ivan Vidaković, koji je predstavio IBM-ovo rješenje Dynamite Workshop.

U izlaganju je naveo kako tehnologija može biti preduvjet, ali su za konkurentnost tvrtke najvažniji ljudi s idejama i znanjem.

Upravljanje znanjima bit će ono što će  u nadolazećem razdoblju  izdvojiti uspješne tvrtke jer do tehnologije već može doći svatko. Za uspjeh je potrebno  ne samo implementirati tehnološki, već promijeniti  kulturu razmišljanja  odnosno poslovne procese tvrtke.

Važno je definirati ulogu svakog zaposlenika, omogućiti pristup na jednom mjestu svim ključnim  aplikacijama, naglasio je Vidaković. Odrediti «strateško sidro» znači odabrati osobu koja će zahvaljujući  definiranoj strategiji, osobnoj inicijativi i primjerom utjecati na promjenu poslovnih procesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Znanje  unutar tvrtke treba sakupljati i dijeliti tako da se ne dogodi da odlaskom pojedinca dođe do prekida u poslovnom procesu.

Nikša Alfirević, profesor na Sveučilištu u Splitu je u svojoj prezentaciji «Kako napasti i pobijediti konkurenciju znanjem i portalom» također govorio o znanju kao o izvoru konkurentske prednosti  u Novoj Ekonomiji te o uporabi informatičke tehnologije u izgradnji «korporacijskog imenika» djelatnika, širenju njihova znanja kroz korporaciju uporabom kolaboracijskih alata i zaštiti  od gubitka znanja.

Alfirević  je naglasio kako je korporacijski portal temeljni alat za upravljanje znanjem, a njegove osnovne karakteristike trebale bi biti  sigurnost, personalizacija i suradnja.

Kristijan Zimmer s Fakulteta elektrotehnike i računarstva je kao česti član žirija govorio o hrvatskim izborima za najbolji WEB te je istaknuo kako u opću kategorizaciju kojom se služi žiri ulazi kvaliteta sadržaja,  učestalost obnavljanja sadržaja, dizajn, funkcionalnost i interaktivnost.

Konferencija traje od 25.-27. veljače, a uz mnoga stručna predavanja, najzanimljiviji dijelovi konferencije bit će svakako panel radionice sljedećeih tematika:

Sadržaj pod pretplatom – da ili ne (25.02. u 16:15)
Moderator: Robert Slavečki, glavni urednik Vidi-To d.o.o.; govornici:  Drago Havranek, Večernji list; Robert Mekinić, Vjesnik; Dražen Božić, Narodne Novine i Tomislav Gavazzi, Infoforum

ja, WEB dizajner (26.02. u 16:10)
Moderator: Ervin Šilić, direktor dizajna Novena d.o.o.; govornici: Katarina Bule, Interactive1;  Arsen Uran, Teched

Jezik i portali (27.02. u 16:10)
Moderator: Tanja Gligorović, Koordinator za internet/internet komunikacije u Podravci; govornik: Sanela Sejdić, Cro4U

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara