Krpan: Projekt privatizacije dijalize na Svetom Duhu je "čist"

U POVODU istrage USKOK-a kojom se provjerava zakonitost i okolnosti pod kojima je privatiziran Odjel dijalize u Općoj bolnici Sveti Duh, ravnatelj te ustanove Dalibor Krpan izjavio je danas novinarima da "nema ništa protiv istrage jer je cijeli projekt čist".

"Riječ je o predistražnim radnjama koje je USKOK pokrenuo na temelju anonimne prijave i siguran sam da od istrage neće biti ništa", rekao je Krpan.

On je danas s predstavnikom investicijskog fonda Danel, s većinskim kapitalom iz Izraela, trebao na konferenciji za novinare govoriti o projektu čije se svečano otvaranje očekuje za dva tjedna. Konferencija je, međutim, odgođena jer predstavnik izraelske tvrtke nije doputovao u Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Krpan je kazao da je USKOK-u dostavio svu potrebnu dokumentaciju još prije tri mjeseca.

Ravnatelj Svetog Duha tvrdi da se novac bolnice ne troši na uređenje Odjela za dijalizu. Tvrtka Danel bolnici plaća sve usluge, a ugovor je sklopljen tako da štiti i ustanovu i pacijente, kaže Krpan.

On smatra da je projekt USKOK-u prijavio netko kome su ugroženi financijski interesi.

Ističe kako je dosad uloženo šest milijuna kuna u opremu i uređenje prostora, a tom je investicijom bolnica dobila nove aparate za dijalizu, a pacijenti vrhunski centar za dijalizu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara