Ljubljana: Drnovšek primio zapovjednika NATO-a za Europu Jonesa

Zapovjednik NATOovih snaga u Europi general James Jones završio je u četvrtak poslijepodne dvodnevni posjet Sloveniji posvećen skorašnjem uključenju Slovenije u NATO savez.

Kako je prilikom razgovora s Jonesom istaknuo slovenski predsjednik Janez Drnovšek, Slovenija će kao nova članica u transformiranju NATO saveza sudjelovati sukladno svojim mogućnostima.

Drnovšek je istaknuo ulogu slovenskih vojnika u misijama u BiH i na Kosovu, te potvrdio da bi uskoro u Afganistan trebao biti poslan manji kontingent slovenskih vojnika koji će biti raspoređeni u međunarodnoj brigadi u Kabulu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jones je tijekom posjeta Sloveniji istaknuo da NATO u reformi svog djelovanja treba postići i brže donošenje odluka u mogućim reakcijama na asimetrične prijetnje. Na konferenciji za novinare Jones je ocijenio da neće biti potrebe da NATO u Sloveniji postavlja svoje vojne baze. Slovenski su sugovornici predstavili Jonesu i svoja stajališta glede buduće obrane slovenskog zračnog prostora, jer smatraju da bi se to moglo riješiti zajedničkom obranom u okviru saveza.

(Hina) xfl ydv

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara