LONDON NIJEČE DA JE KALENDAR ZA POČETAK RATA U IRAKU VEĆ UTVRĐEN

Britanski ministar obrane Geoff Hoon kazao je u nedjelju da London i Washington nisu ´utvrdili kalendar´ za početak rata u Iraku nakon pisanja medija da je režimu u Bagdadu dat rok od šest tjedana za razoružanje.

U interviewu za televiziju BBC Breakfast with Frost, Hoon je kazao da irački presjednik dobiva još jednu šansu iako je dosadašnje propustio izbjegavajući valjano surađivati.

´Nije utvrđen kalendar´ i irački predsjednik Sadam Husein ima ´još jednu priliku´ da izbjegne rat surađujući s Ujedinjenim narodima (UN), kazao je Hoon upitan za komentar o roku od šest tjedana.

U istome interviewu irački general zadužen za vezu s UUN-om kazao je da irački režim potiče svoje znanstvenike da razgovaraju s inspektorima UN-a za razoružanje, no znanstvenici samoinicijativno to žele činiti u prisustvu vladinih dužnosnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
´Ne možemo prisiliti znanstvenike da daju takve interviewe i ako bilo tko od njih želi privatni interview, u redu je, mi ih ohrabrujemo da to učine´, kazao je general Hasan Amin.

´Konačna odluka o tome osobna je odluka znanstvenika´, dodao je.

U današnjem interviwu ministar Hoon ponovio je svoje ranije upozorenje da Britanija neće kategoričiki isključiti korištenje nuklearnog oružja.

´Jasno smo dali do znanja da imamo pravo posegnuti za našim nuklearnim oružjem u uvjetima krajnje nužde nacionalne obrane´, rekao je Hoon.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara