Markić ne posustaje, sada nas sramoti i pred stranim veleposlanstvima

Piše: M.L.
petak, 20.12.2013. 15:05
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova

Markić ne posustaje, sada nas sramoti i pred stranim veleposlanstvima

Foto: Hina

INICIJATIVA "U ime obitelji" izvijestila je kako je uputila otvoreno pismo veleposlanstvima u Republici Hrvatskoj, u kojem ističu kako Vlada RH predloženim ustavnim promjenama želi izravno suspendirati demokraciju.

"Cilj je ustavnih promjena koje želi provesti Kukuriku koalicija faktično onemogućiti hrvatske birače da u budućnosti izravnim odlučivanjem mijenjaju Ustav svoje zemlje što je apsolutno nespojivo s demokracijom. Stoga se obraćamo svim veleposlanicima u RH kako bismo vas upozorili na protudemokratske korake trenutačnih predstavnika javne vlasti i provladinih udruga, a znakovito, sve nakon što su građani na referendumu jasno poslali Vladi RH, zastupnicima u Saboru i predsjedniku države vrijednosnu poruku o izuzetnom značaju braka i obitelji za stanovnike ove zemlje.

Kao primjere aktivnosti koje poduzimaju aktualna Vlada i provladine udruge posljednjih dana, pa i sam predsjednik države, a kojima se u potpunosti ignorira volja 2/3 hrvatskih birača koji su 1. prosinca glasali ZA brak kao zajednicu žene i muškarca, navodimo sljedeće:

1. Prijedlog Zakona o životnom partnerstvu po kojem predstavnici Ministarstva uprave atribute koji pripadaju braku dodjeljuju sadržajno potpuno drugačijoj zajednici i time izravno izigravaju volju birača koji su odredili što je brak te neprijepornu želju da se za takvu zajednicu odredi zaseban pravni status.

2. Prijedlog Vlade da se, ionako rigorozni, uvjeti za uspjeh referenduma dodatno otežaju uvođenjem novog kriterija kakav gotovo da ne postoji nigdje u svijetu. Po tom prijedlogu referendum vrijedi tek ako se za određeno pitanje izjasni više od 50% od ukupnog broja građana s pravom glasa – dok istovremeno tek manji dio državljana RH koji ne žive u domovini ima mogućnost ostvarivanje svog glasačkog prava. Osim toga, omogućilo bi se da vladajuće političke stranke tumače i odlučuju o kojim pitanjima se može raspisivati državni referendum, a o kojima ne, te se ograničavaju i ovlasti Ustavnog suda.

3. Prijedlog ustavnih promjena predsjednika Ive Josipovića koji traži da se u Ustav unesu i životne zajednice različite od braka, a koji je u potpunosti suprotan s izraženom voljom birača na referendumu.

4. Uloga GONG-a koji bi se trebao baviti poticanjem građana da sudjeluju u demokratskim procesima, u stvari djeluje kao produžena ruka ove vlasti i time, umjesto da potiče, u stvari poput brojnih drugih provladinih udruga, koči demokratske procese.

5. Vidljivo je i izravno uplitanje aktualne vlasti u slobodu odlučivanja birača, nametanjem svojih stavova i neprekidnim ponavljanjem da su oni protiv te financiranjem, posredno ili neposredno, iz državnog proračuna dijela kampanje protivnika referenduma.

Na kraju svakako moramo istaknuti i ulogu dvaju javnih medija – Hrvatske radiotelevizije (HRT-a) i Hrvatske izvještajne novinske agencije (Hine) u kampanji PROTIV referenduma koji su svojim neprofesionalnim izvješćivanjem hrvatskim građanima onemogućili objektivno informiranje. HRT kao javna televizija jednostrano je izvješćivala s oko 75 posto sadržaja protiv referenduma, 10 posto sadržaja ZA i samo 15 posto neutralnog sadržaja. Hina je kao javni medij bojkotirala praćenje rezultata referenduma i konferencije za novinare Građanske inicijative “U ime obitelji” i time onemogućila javnosti prijenos informacija one strane koja je uspješno inicirala jedini narodni državni referendum u povijesti Republike Hrvatske.

Od Vas, kao promatrača demokratskih procesa u Hrvatskoj, očekujemo jasno zauzimanje stava o ovim primjesama komunističke prakse prisutne kod struktura vlasti u Hrvatskoj te vas pozivamo da svojom nazočnošću, očitovanjem i izvješćivanjem vaših zemalja, pomognete nastavak razvoja demokratskih procesa i prevladavanje ostataka tog istog komunističkog mentaliteta.

Neka ova nemila događanja konačno pokrenu Hrvatsku prema punoj demokratizaciji društva u skladu s europskim standardima, kamo Hrvatska i pripada", stoji u pismu.
 

Komentari (429)
Komentari na forumu objavljuju se u realnom vremenu i Index.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.

 • kitodrk   Objavljeno prije godinu dana
  Ja ne znam koliko si ti sebe u stanju uzdizati u nebesa, ali vidim da bi bila najsretnija da ti cijela zemlja ustupi punomoć za sve, jer ti sama sebe smatraš pametnom, a svi ostali su idioti. Dođe mi da te pitam koju si to diplomu i akademsku titulu zaradila da imaš takvo mišljenje o sebi? Ista si kao svaki političar na domaćoj političkoj sceni. Svi su pametni i svi jako dobro znaju što je dobro za narod, a taj narod je svaki put nabijen naqratz. A sami političari su poltron do poltrona. Na tvoju žalost realno stanje stvari je takvo i kad si ti u pitanju.Sa kojim konkretnim dokazima raspolažeš kad kažeš da tvoji neistomišljenici ne koriste mozak? Po meni su takve izjave na razini neinteligentnih diktatora. Zrelost! Tko je tebe okitio referencom zrelosti u svemiru? Daj kreni od sebe i svojih izjava ovdje. Zvučiš kao sestra Kim Jong-una u predškolskoj dobi, jer ti je veliki braco uzor, a on najbolje zna što je dobro za državu i svakog pojedinca u njoj.


 • lupa871   Objavljeno prije godinu dana
  Ja mislim da je tvoj način odvratan i sve ono što si nabrojao, prema osobama koje različto razmišljaju od tebe. Za sebe i sebi slilčnima tražiš pravo da se poštuju odredbe Ustava čl.38, 39 i 43,  a drugima to pravo bi oduzeo. Da li je netko babuskara, otužan, nakaradan, iskompleksiran, isfrustriran,odvratan, ružan, spodoba, mržnja, gnjev, zlo, je u ovom slučaju nebitno. Ako su to tvoji argumenti protiv nečijeg razmišljanja i djelovanja onda u tebi leži neiuzmjerno političko bogatstvo i znanje. Aktiviraj se što čekaš jer kočijaški jezik i svjetska nemoralnost  je naša budućnost.


 • net_monster   Objavljeno prije godinu dana
  Ma, znaju diplomati da je to 2/3 od 1/3 izašlih na glasovanje.  Nisu diplomati iz stada koje guta svaku s.ermu. 


 • net_monster   Objavljeno prije godinu dana
  Uvijek postoji alternativa...... Hrvati ne trebaju gledati reklame. 


 • net_monster   Objavljeno prije godinu dana
  Karamarko i Karamarkićka........ubitačan tandem. Prefrigana lopuža i prevarantica, i nemušti ali prefrigani lopovšpijunčina. Ne more valjat, pa da ga .ebeš. Još ako nam ponude ( a hoće ) popiti i Bozu, proljev nam je zajamčen. 


 • SunFollower_   Objavljeno prije godinu dana
  Inače, kad ima sunca - SunFollower... sada, noću... samo Follower.


 • weltschmerz   Objavljeno prije godinu dana
  markić karamarkić!

Vezano
Vijesti  |  Tagovi
Najnovije