Marokanski sud osudio na 10 godina zatvora tri člana al-Qaede

MAROKANSKI sud osudio je u petak na 10 godina zatvora tri Saudijca, članove terorističke mreže al Qaeda, nakon što su bili optuženi za kovanje napada na američke i britanske ratne brodove u Gibraltarskom prolazu prošle godine, izjavio je njihov odvjetnik Khalil Idrissi.

Idrissi je kazao da je žalbeni sud u Casablanci oslobodio osuđene Zuhaira Hilala Tabitija, Abdullaha M´Sfer Ali al Ghamdija i Hilala Jaber El Assirija od optužbi za pokušaj sabotaže i pokušaj ubojstva, te da su bili samo osuđeni za lakša djela zločinačku urotu, korištenje lažnih dokumenata i ilegalni boravak u Maroku. Najavio je uskoro podnošenje žalbe protiv te presude.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sud je također osudio na manje zatvorske kazne nekoliko marokanskih pomagača, uključujući tri žene na šest mjeseci zatvora, zbog korištenja lažnih dokumenata i uništavanja dokaza.

Marokanske vlasti uhitile su prošlog svibnja i lipnja 10 osoba i osumnjičili ih za planiranje ´terorističkih napada´ u Maroku na ratne brodove u Gibraltarskom prolazu, te za pripadanja terorističkoj mreži Osame bin Ladena al Qaedi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara