Međunarodna komisija odlučila protiv lova na kitove

MEĐUNARODNA komisija za lov na kitove (International Whaling Commission IWC) u ponedjeljak je na sastanku u talijanskom gradu Sorrentu donijela odluku o nastavku moratorija u lovu na kitove.

Sa 29 glasova zemalja "za" i 24 "protiv" pobijedile su zemlje koje se protive ponovnom otvaranju lova na kitove. U glasovanju nisu sudjelovale četiri zemlje koje podržavaju Japan u njegovoj želji za ponovnim otvaranjem lova na kitove.

Organizacija za očuvanje okoliša organizirale su prosvjed ispred Sorrenta. Članovi Greenpeacea, WWF-a i drugih sličnih udruga prosvjedovali su , na više plovila u uvali Sorrenta, protiv pokolja kitova, a kako bi tom manifestacijom utjecali na glasovanje međunarodna komisiji o sudbini kitova.

"Svake godine oko 300 tisuća morskih sisavaca umire zbog nezgoda, a 1.500 kitova ubijaju kitolovci", rekla je Emanuela Marinelli, odgovorna u kampanji za zaštitu kitova organizacije Greenpeace.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Svjetski prvak u ronjenju Enzo Majorca, također je sudjelovao u prosvjedu rekavši da je riječ " o borbi protiv ljudske zločestoće, tvrdoglavosti i ekonomskih interesa moćnika".

Odluku o nastavku moratorija na ubijanje kitova organizacija za zaštitu okoliša smatraju velikim uspjehom.(Hina)xstom ybs

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara