Meksički svećenik ustrijelio gradonačelnika tijekom "pijane" prepirke

MEKSIČKI svećenik ustrijelio je u srijedu svog gradonačelnika, nakon višesatnog prepiranja popraćenog zajedničkim "naljevanjem" velikim količinama alkohola, izvijestila je policija.

Otac Justiniano Cuella Aguilar uhićen je nakon pucnjave u mjestu Xalpatlahuac, četristotinjak kilometara udaljenom od Mexico Citya.

Policija je rekla da su svećenik i njegova žrtva zajedno razgovarali i pili alkohol više od pet sati, dok svećenik nije optužio gradonačelnika Lorenza Ruiza da namjerno nije osigurao novac za religijski festival u tom gradu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč događajima u provinciji meksička policija zabilježila je pad stope kriminala u svom glavnom i najvećem gradu za gotovo devet posto, a u uspostavi reda sudjelovao je i bivši gradonačelnik New Yorka Rudolph Giuliani, unajmljen kao savjetnik.

Nakon što je uspio smanjiti stopu kriminala u New Yorku Giulini je svoje iskustvo prodao Meksikancima za 4,3 milijuna američkih dolara.

Primjerice kako bi se smanjila korupcija u policiji Giuliani je predložio poboljšanje plaće poštenim policajcima, te uvođenje detektora laži i testova na droge "pokvarenima". Po riječima šefa policije usvojeno je više od stotinu Giulianijevih prijedloga.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara