Miletić: Nitko nema bianco podršku IDS-a, ali suradnja s desnim strankama ne dolazi u obzir

Miletić: Nitko nema bianco podršku IDS-a, ali suradnja s desnim strankama ne dolazi u obzir

Foto: Hina

PREDSJEDNIK IDS-a Boris Miletić danas se, čestitajući Dan antifašističke borbe, osvrnuo i na prijevremene parlamentarne izbore, kazavši: o načinu izlaska IDS-a na ponovljene izbore odlučiti će u najkraćem vremenu tijela stranke. Međutim, želim jasno istaknuti kako se stavovi IDS-a nisu promijenili, rekao je Miletić.

"Niti jedna stranka ne može polagati pravo na IDS-ovu bianco podršku. Ona će, kao i prije sedam mjeseci, ovisiti o spremnosti potencijalnih partnera da istinski uđu u proces decentralizacije i da garantiraju provođenje strateških projekata u Istri. Pri tom suradnja s desnim strankama, koje su u proteklih nekoliko mjeseci uspjele radikalno srozati razinu ljudskih prava i građanskih sloboda u zemlji, ne dolazi u obzir," objasnio je predsjednik IDS-a.

Dan antifašističke borbe obilježen i u Puli

Prigodnom svečanošću na Trgu Portarata u Puli obilježen je Dan antifašističke borbe, 22. lipnja, a čelnici grada i Udruge antifašističkih boraca rekli su da se prisjećaju svih koji su svoje živote položili u borbi protiv fašizma, najvećeg zla.

U obraćanju nazočnima predsjednik Udruge antifašističkih boraca Grada Pule Livio Blašković podsjetio je da se ovaj dan obilježava u spomen na sjećanje kada je u šumi Brezovica kod Siska osnovan Prvi partizanski odred, takozvani Sisački odred istaknuvši kako je odred je imao 77 pripadnika, a kraj Drugog svjetskog rata doživjelo je njih 38.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Riječ je o prvom antihitlerovskom odredu u cijeloj okupiranoj Europi pod vodstvom Vlade Janića Cape u kojoj su bila i dva Istrana, Jurica Kalc i Drago Jerman", naglsio je Blašković.

Pulski gradonačelnik Boris Miletić rekao je kako je Dan antifašističke borbe zapravo praznik ljudi koji su dali svoj život u Španjolskom ratu, u Drugom svjetskom ratu i Domovinskom ratu.

"Svi su oni imali isti cilj - da živimo u slobodi", kazao je Miletić dodavši kako je "ponosan što je rođen i živi upravo u Puli koja počiva na antifašističkim načelima i uvjerenjima".

Prije svečanosti, izaslanstva grada i Udruge antifašističkih boraca položila su vijence u spomen na sve poginule spomen obilježjima na Gradskom groblju, a potom i u Titovom parku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara