Milinović: Orešković je neodgovoran i mora otići, novi premijer bi trebao biti Karamarko

Milinović: Orešković je neodgovoran i mora otići, novi premijer bi trebao biti Karamarko

Foto: FAH

"PREMIJER je promovirao krizne situacije u Vladi još od nepotpisivanja smjene Lozančića i odbijanja stava potpredsjednika Vlade zaduženog za nacionalnu sigurnost. Za Hrvatsku bi bilo najbolje da opstane vlada HDZ-a i Mosta, ali premijer se jučer ponio neodgovorno. Da sam na njegovom mjestu podnio bih ostavku.

Napuštanje zgrade vlade pet minuta prije sjednice je neodgovorno i pokazuje da vlada ne funkcionira. Najbolje rješenje bi bilo da opstane ova koalicija Mosta i HDZ-a, ali čak i ako se ne izglasa nepovjerenje Tomislavu Karamarku morat ćemo redefinirati suradnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Mene je ponekad sram pred ljudima kako se ponaša ova vlada. Po mome nova vlada isključuje Tihomira Oreškovića i premijer bi trebao biti Karamarko. To je moj stav", kazao je HDZ-ov Darko Milinović u Saboru.

"Pitali su me je li to stav HDZ-a. To je moj osobni stav, jednog od članova Predsjedništva i za to ću se zauzimati na Predsjedništvu. Sve ukazuje ili na novo preslagivanje, gdje premijer mora biti Tomislav Karamarko, ili novi izbori", rekao je Milinović.

Milinović Karamarka otvoreno nazivao trostrukim izdajnikom

Darko Milinović u subotu je na Saboru HDZ-a izabran u Predsjedništvo HDZ-a čime se vratio u vrh stranke nakon nekoliko godina izbivanja. Od tada, Milinović na sva zvona hvali i brani Tomislava Karamarka što ne bi bilo nimalo čudno da prije samo četiri godine, za vrijeme unutarstranačkih izbora u HDZ-u, bivši ministar Karamarka nije nazvao trostrukim izdajnikom HDZ-a.

"Tomislav Karamarko omogućio je kriminalizaciju HDZ-a i to smatra mnogobrojno članstvo. Za njega je istina prljava kampanja, a za mene je istina je ono što traže članovi HDZ-a i javnost. Karamarko je izvršio tri udara na HDZ. Prvi je izdaja HDZ-a sa Manolićem, drugi je izdaja HDZ-a sa Mesićem, a treći, možda najbitniji, godinama niti jedna krađa i afera nije otkrivena dok međunarodna zajednica to nije ultimativno zatražila. Zašto, kao što je sam rekao, si hapsio gotovo isključio članove HDZ-a?", prozivao je Milinović Karamarka.

"Nakon svega on želi biti na čelu HDZ-a, neće ići", rekao je Milinović tada.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara