Mimica: Ispunjeno 80 posto obveza iz SSP-a

MINISTAR europskih integracija Neven Mimica izjavio je danas da je hrvatska Vlada do konca ove godine ispunila 80 posto obveza preuzetih Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju s Europskom unijom.

"Ugovorni rok od šest godina za postizanje pridruženog članstva za nas će biti predugačak. Ako nastavimo ovakvom dinamikom, do kraja iduće godine ispunit ćemo obveze za prvu fazu, pridruženo članstvo", kazao je Mimica na današnjoj, posljednjoj sjednici Vlade premijera Ivice Račana

Vlada je utvrdila odgovore na oko 240 dodatnih pitanja Europske komisije, koji će 5. siječnja 2004. poslati u Bruxelles.

To je pet posto u odnosu na oko 4.500 pitanja koje je sadržavao upitnik Europske komisije, što znači da smo dobro odradili taj posao, ocijenio je Mimica.

Istaknuo je da se ni jedno dodatno pitanje ne odnosi na političke preduvjete, već na 30 poglavlja i ekonomsku politiku.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mimica je istaknuo da europske integracije nisu samo vanjska politika nego duboki unutarnji procesi na kojima moraju raditi svi resori.

Nova Vlada neće imati sto dana poštede u tom procesu jer će do sredine veljače iduće godine Europska komisija već formirati svoje mišljenje o hrvatskom zahtjevu za članstvo, kazao je Mimica.

Hrvatska je Vlada zahtjev za članstvo u EU podnijela u veljači ove godine.

(Hina) bn/um sšh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara