Ministar Vujić izrazio sućut zbog iznenadne smrti Anđelka Novakovića

MINISTAR kulture Antun Vujić izrazio je sućut zbog iznenadne smrti dopredsjednika Društva hrvatskih književnika (DHK) Anđelka Novakovića.

"Anđelko Novaković, dopredsjednik DHK, pjesnik i esejist, a iznad svega neumorni organizator brojnih velikih i malih svečanosti na kojima se uvijek poštivala književna riječ, otišao je tako naglo da je zaprepaštenje prijatelja i javnosti to veće, kao i nevjerica u vijest o smrti jednog nesumnjivog književnog zaljubljenika u ljepotu i duh kulture, napose hrvatske starije i novije književnosti", ističe u priopćenju ministar Vujić.

Povjeren svojoj životnoj strasti bez ikakva ostatka, Novaković je kao mlađi čovjek hrvatske književne kulture i preminuo na poslu kojemu je bio posvećen dokraja, a hrvatska će ga javnost upravo kao takvoga i pamtiti, naglašava Vujić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U ime Ministarstva kulture ministar Vujić sućut je izrazio pokojnikovoj obitelji, DHK-u, prijateljima i cjelokupnoj javnosti koja sigurno u sebi nosi spomen na skromnog i izuzetno marljivog čovjeka hrvatske književnosti, čovjeka koji je u svim suprotnostima hrvatskih književnih prijepora uvijek činio ono što je dobrohotno, što pomiruje i prevladava.

Anđelko Novaković (1951.) iznenada je preminuo prijepodne u zagrebačkoj Kliničkoj bolnici u Dubravi.

Uredio je i priredio, uz ostalo, zbornik "Život i djelo Ivana Gorana Kovačića", objavio studiju "Jedan uvod u Marinkovićevo djelo", te zbirku pjesama "Anđeli utihe u ornjima razlike".

Anđelko Novaković kao voditelj promotivnih djelatnosti DHK još jučer je vodio tribinu "Susreti u DHK", kad je predstavljena knjiga pjesama Drage Štambuka na španjolskom jeziku.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara