Ministarstvo pravosuđa preuzelo vojni kompleks u Selskoj ulici

MINISTRICA obrane Željka Antunović i ministrica pravosuđa Ingrid AntičevićMarinović potpisale su danas ugovor o primopredaji vojarna "Vukovarskih branitelja" i "Baruna Filipovića" koje će preuzeti Ministarstvo pravosuđa te tako podmiriti potrebe za novim prostorima zagrebačkog Općinskog suda i Državnog odvjetništva.

Taj veliki vojni kompleks od 46.600 četvornih metara u zapadnom dijelu grada Zagreba Ministarstvu obrane više nije potreban i iziskuje od MORH-a dodatne troškove, rekla je ministrica Antunović.

Naglasila je da je u vojarni "Vukovarskih branitelja" u Selskoj ulici bilo smješteno više ustrojbenih cjelina MORH-a, ali i međunarodne mirovne organizacije. Istaknula je da je pred tom vojarnom i "Zid boli", simbol zatočenih, nestalih i ubijenih hrvatskih branitelja i civila. Izrazila je nadu da će "Zid boli" uskoro biti premješten na primjereno mjesto.

Najvažniji dio reforme OS-a predstavlja se u javnosti kao smanjenje broja pripadnika OS-a, ali podsjećam i na drugi dio - napuštanje nepotrebnih objekata, rekla je Antunović. Dodala je da će se vojne strukture premjestiti u nerazvijene i manje razvijene krajeve zemlje i tako pridonijeti da se zadrži tamošnje stanovništvo i potakne razvoj gospodarstva.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministrica pravosuđa istaknula je da je reforma pravosuđa jedan od najvažnijih Vladinih poslova, a preuzimanjem vojnih objekata trajno će se riješiti smještaj Općinskog suda i Državnog odvjetništva u Zagrebu. Danas Državno odvjetništvo radi na više mjesta, no ipak je do lani riješilo oko 50 posto zaostalih spisa. Osim spomenutih sudskih ustanova tu će se još smjestiti Visoki trgovački sud, Prekršajni sud i Centar za sustavnu izobrazbu sudaca, istaknula je ministrica pravosuđa.

Inače, vojarne "Vukovarskih branitelja" i "Baruna Filipovića" u potpunosti će preuzeti Ministarstvo pravosuđa u rujnu, a u njima će dok se ne presele ostati Vojno odvjetništvo i Vojni ordinarijat te predstavnici međunarodnih organizacija.

(Hina) aš az

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara