MUP: Informacije objavljene u "Globusu" nisu procuril´ iz policije, USKOK-a ni državnog odvjetništva

INFORMACIJE koje je jučer objavio tjednik "Globus" vezane uz otmicu Tomislava Zagorca nisu procurile iz policije, USKOK-a, Državnog odvjetništva, ili bilo koje državne institucije, zaključak je današnjeg sastanka u kabinetu ministra unutarnjih poslova Marijana Mlinarića kojem su uz čelne ljude MUP-a bili nazočni i glavni državni odvjetnik Mladen Bajić, ravnatelj USKOK-a Željko Žganjer i novi ravnatelj POA-e Joško Podbevšek.

"Nakon izvršenih provjera, neprijeporno je utvrđeno da informacije objavljene u tjedniku Globus, a vezane su na slučaj otmice Tomislava Zagorca, nisu potekle iz policije, USKOK-a ili Državnog odvjetništva, kao ni iz bilo koje institucije državnog sustava", stoji u priopćenju MUP-a.

"Globus" je u ovotjednom izdanju objavio iskaze koje su trojica osumnjičenih za otmicu sina umirovljenog generala Vladimira Zagorca dali policiji nakon uhićenja, a u kojima zagrebačkog poduzetnika Hrvoja Petrača, kojega je USKOK jučer osumnjičio za sudjelovanje u otmici, navode kao glavnog naručitelja otmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U MUP-u ističu da su te informacije objavljene tek nakon što je pravomoćno određeno provođenje istrage protiv većine osumnjičenih za otmicu Zagorčeva sina, odosno tek kada su dokumenti iz spisa postali dostupni svim strankama u postupku, pa tako i osumnjičenicima i njihovim odvjetnicima.

Napominju da Hrvoje Petrač i znatno prije pokretanja postupka protiv njega nije uočen na poznatim adresama te da nadležna tijela i dalje poduzimaju opsežne mjere traganja za njim.

Zbog otmice Tomislava Zagorca policija je početkom ožujka uhitila šestoricu osumnjičenika, među kojima i Novicu Petrača, sina Hrvoja Petrača, koje, zajedno s još trojicom osumnjičenika koji su u bijegu, tereti za udruživanje u zločinačku organizacija osnovanu radi počinjenja otmica.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara