Na Bačvicama pronađena eksplozivna naprava iz Drugog svjetskog rata

Na Bačvicama pronađena eksplozivna naprava iz Drugog svjetskog rata

Foto: MUP

U NEPOSREDNOJ blizini poznatog splitskog kupališta Bačvice, na udaljenosti oko 200 metara od obale i na dubini od šest metara, pronađena je naprava za koju lokalni mediji navode da bi mogla biti eksplozivna naprava zaostala iz Drugog svjetskog rata, dok u policiji ne mogu potvrditi je li riječ o eksplozivnoj napravi, no potvrđuju da je metalna naprava iz tog razdoblja.

"Preliminarna pretraga koju su obavili ronioci specijalne postrojbe policije ukazuju da se najvjerojatnije radio o metalnoj napravi iz Drugog svjetskog rata, ali još se ne može pouzdano reći je li riječ o eksplozivnoj napravi", rekla je u ponedjeljak za Hinu glasnogovornica Splitsko-dalmatinske policijske uprave Antonela Lolić.

Ona je objasnila kako je ova naprava uočena u nedjelju te je mjesto gdje je uočena osigurano plutačama i plovilom pomorske policije. Policija je odlučila u ponedjeljak objaviti tu informaciju kako bi Splićani i kupači na Bačvicama znali zbog čega je taj prostor ograđen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Intenzivno se obavljaju radnje za vađenje naprave, ali se ne zna pouzdano kada će se to dogoditi," rekla je Lolić.

Lokalni mediji u Splitu pozivaju kupače na Bačvica, vlasnike plovila na tom području i prolaznike da se ne približavaju prostoru koji je policija ogradila plutačama i na kojem je plovilo pomorske policije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara