Na pomolu rat Coca-Cole i HOO-a?

Na pomolu rat Coca-Cole i HOO-a?

UNATOČ činjenici da je još prije tri mjeseca dogovoreno da će Coca-Cola biti službeno piće Olimpijskih igara, na HTV-u se uz logotip Hrvatskog olimpijskog odbora prikazuje i reklama za Jamnicu, što je izazvalo burnu reakciju iz Coca-Cole.

Kako doznaje Jutarnji list, HOO je Međunarodnom olimpijskom odboru prijavila gospođa Mia Vojnić, direktorica marketinga hrvatskog ogranka Coca-Cole.

"Povrijeđen je ego hrvatske Coca-Cole, prijavila nas je gospođa Mia Vojnić i vjerojatno ćemo zbog toga imati određenih problema s Međunarodnim olimpijskim odborom." – izjavio je za Jutarnji list Ranko Šetković, glasnogovornik u Hrvatskoj kući u Ateni.

"Točno je da smo prekršili ugovor koji su s MOO-om potpisali svi nacionalni savezi. Ali, poslali smo pismo i Coca-Coli, željeli smo suradnju, nadali smo se da će nam pomoći. Nisu nam ni odgovorili, ponijeli su se prilično bahato." – izjavio je Šetković, pa dodao: "Onda smo otišli u Jamnicu i tamo su prema nama bili vrlo susretljivi. Direktor marketinga Mario Scherr ponudio je da Jamnica bude službena voda i za to nam svake godine plati 110,000 eura, plus 7500 boca vode, sokova itd."

Prema Šetkovićevim riječima, MOO dijeli 65,000,000 eura od svih sponzora na 200 zemalja koje sudjeluju u Olimpijskim igrama. Hrvatski olimpijski odbor tako je dobio oko 30,000 dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Coca-Cola nam nije dala niti kune niti odgovor, što nas je duboko povrijedilo." – kazao je Šetković, pa dodao kako MOO smatra da je 30,000 dolara dovoljno za HOO.

"Ali, mi znamo da je Coca-Cola i službeni sponzor nekih zemalja, naprimjer Belgije, dok zemlje Istočne Europe drži na distanci, uvjereni su da nam je dovoljno ono što nam da direkcija iz Atlante." – zaključio je glasnogovornik.

Prijavu je komentirao i Zlatko Mateša, predsjednik HOO-a: "Coca-Cola je službeno piće Olimpijskih igara, ali zašto Jamnica ne bi mogla biti službeno piće Hrvatskog olimpijskog odbora? Mi možemo reklamirati koga hoćemo, to je naša stvar. Od Coca-Cole nismo ništa dobili i nemamo nikakve obaveze prema njima."

(Izvor fotografije: FaH)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara