Nacionalno vijeće alternativne Hrvatske poziva građane da podrže njihovu listu

NACIONALNO vijeće Alternativne Hrvatske u današnjem je otvorenom pismu pozvalo hrvatske građane da na sljedećim izborima podrže njihovu neovisnu listu s akademikom Ivanom Supekom na čelu.

Nacionalno vijeće Alternativne Hrvatske drži da su predstojeći izbori posljednja prilika da se, izbornim nastupom udruga i građanstva, "zaustavi gospodarsko, kulturno i moralno propadanje države i uspostavi prava demokracija, socijalna pravda i svekoliki napredak", koji bi bili alternativa "korumpiranoj i nesposobnoj partitokraciji".

U priopćenju, koje je potpisao don Ivan Grubišić, među ciljevima Alternativne Hrvatske navode se ukidanje centralizma "koji je stvorio jaz između metropole i provincije" te teritorijalna podjela države na oko 50 župa, koje bi se mogle udruživati u pet i više regija. Svaka bi župa birala jednog zastupnika u Sabor, a isto toliko zastupnika biralo bi se i na državnoj razini.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Alternativna Hrvatska zauzima se za ukidanje političkih privilegija, od previsokih saborskih plaća i povlaštenih mirovina do raznih vrsta nagrađivanja.

Proračunska sredstva i drugi prihodi usmjeravali bi se u prosvjetu, zdravstvo, znanost i kulturu, kao i u socijalnu skrb i resocijalizaciju branitelja.

Među polaznim načelima za buduće djelovanje navodi se i vraćanje duga umirovljenicima, uspostavljanje socijalno, ekološki i kulturno usklađenog gospodarstva, te poništenje nezakonite pretvorbe i privatizacije.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara