Najava - gospodarstvo - za četvrtak, 11. ožujka

Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 11. ožujka. L

ZAGREB - Na prvoj sjednici Povjerenstva za pripremu turističke sezone razmatrat će se tijek i dinamika provedbe programa pripreme turističke sezone 2004. Uz predsjedavajućeg, ministra mora, turizma, prometa i razvitka Božidara Kalmetu, nazočni će biti predstavnici 11 ministarstva i 12 državnih ustanova koji čine vijeće (9,00 sati, Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka, "Kockica", Prisavlje 14).

ZAGREB - Tvrtka Ericsson Nikola Tesla predstavit će preliminarne poslovne rezultate za 2003. godinu (10,30 sati, Krapinska 45).

ZAGREB - Udruženje poslovanja nekretninama Sektora za trgovinu Hrvatske gospodarske komore (HGK) uručit će potvrde predstavnicima agencija i tvrtki koje su prihvatile Pravila poslovanja posrednika u prometu nekretninama. Riječ je o oko 70 potvrda, koje će uručiti Dubravko Ranilović, predsjednik Udruženja poslovanja nekretninama. Ove potvrde udruženje, kako ističe, dodjeljuje u nedostatku zakonske regulative koja uređuje odnose u ovoj djelatnosti, a u skladu s dobrim poslovnim običajima (11,00 sati, HGK - Velika vijećnica, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Potkraj siječnja ove godine u Hrvatskoj je bilo 324.965 nezaposlenih osoba, što je za 6.281 više u odnosu na prosinac prošle godine, ali i 42.153 manje u usporedbi sa siječnjem 2003., podaci su Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ). Tako je u odnosu na prosinac lani u siječnju ove godine neposlenost povećana za 2 posto, dok je u odnosu na prvi mjesec prošle godine smanjena za 11,5 posto. U HZZ-u pritom naglašavaju kako je u siječnju priljev u registriranu nezaposlenost bio veći od odljeva. Naime, u prvom ovogodišnjem mjesecu u evidenciju nezaposlenih prijavilo se 23.559 osoba (12 posto više nego u siječnju 2003.), dok je istodobno odliv iz evidencije iznosio 17.278 osoba ili 14 posto manje nego istog mjeseca lani. Više od polovice nezaposlenih - 58,1 posto ili ukupno 188.844, u siječnju su bile žene, a njihov je broj u odnosu na siječanj prošle godine smanjen za 8,6 posto.

ZAGREB - Ukupan otkup i prodaja proizvoda poljoprivrede, šumarstva i ribarstva u siječnju ove godine u Hrvatskoj su iznosili 263,48 milijuna kuna, što je za 3,9 posto manje nego u istom mjesecu prethodne godine, objavio je Državni zavod za statistiku.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

PLOČE - Na području od Ploča do Metkovića, kroz močvarna područja i netaknuti prirodni krajolik, te rijekom Neretvom i njenim pritocima Norinom i Mislinom, poznatim 'neretvanskim safarijem' prošlo je tijekom prošle godine oko 25.000 izletnika. Iako je ovogodišnja turistička sezona tek počela, očekuje se nastavak takva trenda. Lani je najviše posjeta bilo iz Austrije, Njemačke i Slovenije, a u neretvanski kraj sve više dolaze i francuski turisti.

Urednik: Darko Buković

telefon: 01/4808 680

faks: 01/ 4808 821

(Hina) xduk ydb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara