Najmanje 4 tisuće poginulih, veliki broj ozlijeđenih

Najmanje 4 tisuće poginulih, veliki broj ozlijeđenih
U POTRESU tresu u iranskome povijesnome gradu Bamu u petak poginulo je najmanje četiri tisuće ljudi, a ozlijeđeno ih je više od 30.000, objavila je iranska državna televizija.

Državna iranska televizija objavila je da je prema posljednjim podacima u razornom potresu poginulo najmanje četiri tisuće ljudi, dok ih je više od 30.000 ozlijeđeno. Strahuje se da bi broj poginulih mogao biti i puno već.

Prema iranskoj državnoj televiziji u potresu u Bamu, smještenome na drevnom putu svile uništene su brojne zgrade, a "potpuno je uništena" i povijesna citadela Arg-e-Bam, koja se smatra dijelom kulturne baštine Irana i svijeta, rekao je guverner te pokrajine. Citadela je, prema stručnjacima, bila pravi arhitektonski dragulj Ta 300 metara dugačka i 200 metara široka građevina, stara otprilike 2000 godina bila je najstarija građevina na svijetu sagrađena od glinene cigle.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Državni su mediji objavili da su srušene i dvije bamske bolnice, a preostale su pune. Ranjene sada odvoze u susjedne gradove. Vjeruje se da je mnogo ljudi još zatrpano u ruševinama, a mediji pozivaju ljude da daju krv.

U potresu jačine 6,3 stupnjeva po Richteru srušeno je oko šezdeset posto zgrada u Bamu, iranskoj turističkoj atrakciji smještenoj oko tisuću kilometara južno od glavnoga grada Teherana.

Iransko ministarstvo unutarnjih poslova uputilo je apel međunarodnoj zajednici tražeći pomoć za žrtve potresa.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara