NOVI ŠEF UNMIK-A SOREN JESSEN PETERSEN DOPUTOVAO NA KOSOVO

U Prištinu je u nedjelju doputovao novi civilni upravitelj UNa na Kosovu Soren Jessen Petersen koji će sutra službeno preuzeti dužnost na čelu Misije UN (UNMIK).

"Jedini put za Kosovo je mir i definiranje njegovog političkog statusa", izjavio je Petersen po dolasku u prištinsku zračnu luku.

Kosovo je posljednji dio balkanskog mozaika koji treba izvući od ratova i sukoba i usmjeriti ga k miru, prosperitetu i europskim integracijama, kazao je Petersen. Pozivajući se na svoje 15-godišnje iskustvo na Balkanu, ocijenio je da ne može biti mira i stabilnosti u regiji bez rješenja pitanja Kosova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Obećao je zajednički predani rad UNMIK-a i kosovskih institucija na ostvarenju tih težnji.

Dužnosnici UNMIK-a objavili su danas poslijepodne kako će novi civilni upravitelj UN-a sutra u podne odvojeno razgovarati s predsjednikom Kosova Ibrahimom Rugovom i premijerom Bajram Rexhepijem, dok se poslijepodne očekuje razgovor s predstavnicima srpske koalicije "Povratak". Među prvim iskušenjima koja ga očekuju na Kosovu bit će pokušaj uvjeravanja kosovskih Srba da sudjeluju na parlamentarnim izborima zakazanim za 23. listopada.

(Hina) xbb ydh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara