O gradnji Alkarskih dvora

U Upravi Viteškog alkarskog društva na današnjem predstavljanju projekta gradnje Alkarskih dvora rečeno je kako je Vladino Povjerenstvo za imovinu donijelo odluku da se negdašnji vojni dom u kojem će biti smješteni dvori prenese u vlasništvo VADa, što je bio posljednji uvjet za dobivanje građevne dozvole. L

Radovi s opremom stoje oko sedam milijuna eura, a Dvore je projektirao Ante Kuzmanić s Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu.

Po projektu koji je usklađen i s mišljenjem konzervatora, jer je vojni dom dijelom i jedina sačuvana mletačka nastamba u Dalmaciji, u alkarskim će dvorima na ukupno 5700 četvornih metara biti svi potrebni sadržaji kao što su alkarski klub te muzejski izložbeni prostor i drugo, a južni dio će biti namijenjen poduzetničkim djelatnostima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Radovi bi mogli početi nakon ovogodišnjih alkarskih svečanosti, najkasnije u početku iduće godine, kad se očekuje i zatvaranje financijske konstrukcije.

Dio novca izdvaja Alkarsko društvo, a za ostatak se očekuje pomoć nadležnih ministarstava, ponajprije Ministarstva kulture, kazao je predsjednik VAD-a Mate Jukić.

(Hina) xbper yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara