OBNOVA DEVASTIRANIH ŠKOLA U OSJEČKO-BARANJSKOJ ŽUPANIJI

Ministarstvo javnih radova, obnove i graditeljstva izvijestilo je danas da nastavlja obnovu u ratu oštećenih i porušenih škola te škola koje je Ministarstvo prosvjete i športa odredilo kao prioritete.

U prioćenju za javnost napominje se da će se u Osječko-baranjskoj županiji izgraditi zgrada područne škole u Budimcima, a obnovit će se osnovne škole u Tenji, Đakovačkim Selcima, Viškovcima i Gorjanima, a u Osijeku Osnovna škola Jagode Truhelke, Trgovačka srednja škola, 3. gimnazija i Dom učenika. Planirana vrijednost investicija iznosi 56,19 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Obnova će se ostvariti u sklopu programa ´CEB 5´, u kojem je 50 posto sredstava osigurano iz državnog proračuna, a 50 posto zajmom Banke za razvoj Vijeća Europe. Kroz taj program u RH će se obnoviti ili izgraditi ukupno 122 školska objekta, planirane vrijednosti 793 milijuna kuna, a krajnji je rok za provedbu programa prosinac 2005. godine.

Do sada su na području cijele RH potpuno obnovljena i na uporabu predana 184 školska objekta, za što je utrošeno oko 561,6 milijuna kuna. Sredstvima državnog proračuna obnovljene su 123 škole, dok je 61 obnovljena u suradnji s Bankom za razvoj Vijeća Europe. Sve obnovljene škole Ministarstvo opskrbljuje namještajem i potrebnom opremom, navodi se u priopćenju Ministarstva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara