Odbor za pravosuđe predložio imenovanje člana DSV-a i DOV-a

Saborski Odbor za pravosuđe predložio je danas kandidate za po jedno ispražnjeno mjesto u Državnom sudbenom vijeću (DSV) i Državnoodvjetničkom vijeću (DOV).

Novog člana DSV-a bira se nakon što sudačku dužnost i članstvo u tom tijelu zbog umirovljenja napušta dosadašnji predsjednik DSV-a Stanko Hautz. Mjesto u DOV-u treba popuniti jer je zamjenica u splitskom Županijskom državnom odvjetništvu Inka Jurišić imenovana na čelnu dužnost u tom odvjetništvu.

Opća sjednica Vrhovnog suda predložila je za kandidate za člana DSV-a suce tog suda Milana Gudelja sa 68 glasova, Anu Garačić sa 53 i Marijana Svedrovića sa 31 glasom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Odbor je Saboru dostavio listu s imenima sva tri kandidata koji ispunjavaju uvjete s napomenom da bi prilikom izbora trebalo voditi računa o mišljenu struke i broju glasova koji su kandidati iz Vrhovnog suda dobili od svojih kolega.

Prošireni kolegij zamjenika glavnog državnog odvjetnika kandidirao je za člana DOV-a Damira Jaspricu, zamjenika u dubrovačkom, Sandu Pavlović Lučić, zamjenicu u šibenskom i Anatola Tomaševića zamjenika u splitskog županijskom državnom odvjetništvu. Kolegij je dao malu prednost Tomaševiću jer je iz Splita kao i ranija članica koju zamjenjuje.

Odbor za pravosuđe predložio je Saboru da izabere jedno od troje predloženih kandidat vodeći računa o regionalnoj i spolnoj zastupljenosti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara