OIC osuđuje izraelski napad na Siriju i Libanon

Organizacija islamske konferencije (OIC) osudila je u petak izraelsku agresiju na Siriju i Libanon, kao i namjeru Sjedinjenih Država da Siriji uvedu trgovinske sankcije.

U rezoluciji usvojenoj posljednjeg dana summita šefova država tridesetak država članica, OIC "odlučno osuđuje vojnu agresiju Izraela na Siriju i Libanon 5. listopada ove godine", ocjenjujući je "neodgovornom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
OIC je isto tako pozvao Vijeće sigurnosti UN-a poduzme mjere kako bi se Izrael prisililo da prekine s "aktivnostima i prijetnjama neprijateljskog i terorističkog karaktera" koje predstavljaju "ozbiljnu eskalaciju na Bliskom istoku".

Izražavajući svoju punu solidarnost sa Sirijom, OIC kritizira i glasovanje u američkom Kongresu o uvođenju trgovinskih sankcija Siriji i poziva Washington da prema Damasku vodi "politiku konstruktivnog dijaloga".

Predstavnički dom američkog Kongresa izglasao je uvođenje trgovinskih sankcija Siriji sve dok Bijela kuća ne potvrdi da ta zemlja više ne podupire terorizam i da je zaustavila programe razvoja oružja za masovno uništenje. Odluku još mora prihvatiti Senat.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara