Orešković otkrio zašto je odgodio sjednicu Vlade: Išao sam na sastanak sa SOA-om

Orešković otkrio zašto je odgodio sjednicu Vlade: Išao sam na sastanak sa SOA-om

Foto: FAH

NA DANAŠNJOJ izvanrednoj konferenciji za medije premijer Tihomir Orešković otkrio je zašto je jučer u zadnji tren odgodio sjednicu Vlade i kakve je to neodgodive obveze imao.

Išao u SOA-u čiji je Karamarko bivši šef

"Sjednica Vlade je otkazana jer sam se išao hitno sastati s članovima SOA-e", rekao je danas Orešković bez dodatnih pojašnjenja.

S obzirom na to da je prvi potpredsjednik Vlade i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, čiju je ostavku Orešković danas zatražio, bio šef SOA-e postavlja se pitanje je li premijerov sastanak s ljudima Sigurnosno-obavještajne agencije ima veze s navodnim Karamarkovim paraobavještajnim aktivnostima kojima bi sačuvao svoju poziciju u Vladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Orešković prvo podržao Karamarka, a danas zatražio da podnese ostavku

Podsjetimo, opozicija je zbog afere Konzultantica zatražila opoziv Tomislava Karamarka o kojem se uskoro treba glasati u Saboru, a čini se će većina zastupnika glasati za Karamarkovu smjenu. Orešković je na prošlotjednoj telefonskoj sjednici Vlade podržao Karamarka, no danas ga je pozvao da podnese ostavku, kao i drugog potpredsjednika, čelnika Mosta Božu Petrova.

Premijer Orešković jučer je napustio zgradu Vlade u žurbi, bez izjava za novinare. Iz Vlade su na Twitteru objasnili da je sjednica otkazana zbog "neodgodivih obaveza premijera", ali nisu naveli o kakvim se obavezama radi.

Umjesto obične, održana je telefonska sjednica sa samo dvije točke na dnevnom radu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara