Osječko-baranjski HSLS: Župan Bognar nema povjerenje

OSJEČKO-BARANJSKI HSLS smatra da župan Ladislav Bognar (SDP) nema povjerenje većine vijećnika Županijske skupštine te da treba podnijeti ostavku, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare čelnika županijskoga i osječkoga HSLS-a.

Županijski povjerenik stranke Branko Lacković izjavio je kako će HSLS na sastanku koordinacije županijske koalicije (SDP, LS, HSS, HSLS), sazvanom za ponedjeljak, tražiti dogovor o rješavanju političke krize u Županijskoj skupštini, a ako ga ne bude spreman je napustiti izvršnu vlast u Županiji.

´Ako ne budemo mogli postići sporazum vjerujem da koalicije na županijskoj razini više neće biti´, rekao je Lacković.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedavno tumačenje Ministarstva pravosuđa, koje je ocijenilo da županu Bognaru na sjednici Skupštine od 20. prosinca prošle godine, nije izglasovano nepovjerenje, Lacković je nazvao ´formalno-pravno neutemeljenim, neobvezujućim te političkom manipulacijom´.

´Budući da je od 51 vijećnika 25 glasovalo za povjerenje, a isto toliko protiv, i dalje smatramo da župan nije dobio povjerenje većine vijećnika. Tumačenje Ministarstva nije ništa promijenilo u stajalištu HSLS i držimo da se moraju poštovati odluke Skupštine´, ocijenio je Lacković.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara