Ozlijeđeni radnik VIR-a i dalje u kritičnom stanju

STANJE radnika riječke tvornice za preradu mesa VIR, najteže ozlijeđenog u nesreći u tvorničkom krugu, koja se dogodila 4. prosinca kada je iz oštećene cijevi istekao amonijak, i dalje je nepromijenjeno, a danas poslijepodne trebao bi biti operiran.

Po izvješću dežurnih liječnika u Jedinici intenzivnog liječenja toga KBC-a, gdje je radnik smješten, on je i dalje u životnoj opasnosti. Na operativnom zahvatu saniraju mu se opekline, koje je zadobio na više od 60 posto kože, a osim njih, zadobio je i teške opekline dišnih organa.

S odjela pulmologije KBC-a Sušak otpušteni su, osim jednoga, svi radnici tvornice te dva slučajna prolaznika, ozlijeđeni u nesreći, a koji su bili smješteni na tom odjelu. Radnik koji se još uvijek nalazi na odjelu, inače je plućni bolesnik, a liječnici ocjenjuju da se oporavlja na najbolji način te bi mogao biti pušten kući ovoga tjedna.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nesreća se dogodila zbog nepažljivog manevriranja viličarom kada je probijena cijev rashladnog sustava kroz koju teče amonijak. Isteklo je između 50 i 100 litara toga plina, a ukupno je ozlijeđeno devet osoba.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara