Pakistanci nisu povezani s napadima u Šarm el-Šeiku

DUŽNOSNIK egipatskog ministarstva unutarnjih poslova negirao je tvrdnje da je šest Pakistanaca sudjelovalo u atentatima u Šarm elŠeiku, piše u utorak dnevnik "Al Ahram".

General Mohammed Sharawi, prvi pomoćnik ministra unutarnjih poslova, također je odbacio tvrdnje da su fotografije šest Pakistanaca podijeljene u policijskim postajama.

Egipatski veleposlanik u Pakistanu Hussein Haridi je kazao egipatskoj službenoj novinskoj agenciji da Pakistanci spomenuti u medijskim izvješćima nisu bili upleteni u atentate.

Glasnogovornik pakistanskog veleposlanstva je kazao da su, prema njegovom saznanju, muškarci za kojima se traga samo ilegalni imigranti a ne osobe izravno povezane s bombaškim napadima u Šarm el-Šeiku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Glasnogovornik je rekao i da je veleposlanstvo poslalo u Islamabad informacije o imenima, fotografijama i brojevima putovnica šest muškaraca, dodavši da su kod brojeva uočene nepravilnosti.

Oko stotinu beduina zadržano je u pritvoru blizu ljetovališta Šarm el-Šeik nakon eksplozija, objavili su u utorak sigurnosni izvori. Oni su privedeni u ponedjeljak i konačan broj osumnjičenih za povezanost s napadima je narastao na 180, a svi su Egipćani.

(Hina) xbis ydv

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara