Pametno opralo Kolindu: Tko slavi rođendan s huliganima, ne može riješiti problem huliganizma

Pametno opralo Kolindu: Tko slavi rođendan s huliganima, ne može riješiti problem huliganizma

Foto: Facebook

STRANKA Pametno osudila je, reagirajući na incident s utakmice Hrvatska-Češka na Europskome nogometnom prvenstvu u Francuskoj, svako nasilje i huliganstvo, ali i upozorila kako "netko tko slavi rođendan s huliganima, ne može riješiti problem huligana u državi".

"Osuđujemo svako nasilje i huliganstvo. Sportska natjecanja su mjesto za nadmetanje u tjelesnoj spremi i snazi, ali na terenu, ne izvan njega. Nema opravdanja za ugrožavanje sigurnosti i života drugih ljudi", stoji u priopćenju te stranke.

Stranka Pametno smatra da je spomenuti incident posljedica nefunkcioniranja države i u segmentu sporta, i to dugi niz godina. U priopćenju Pametno poručuje da se ne poštuje i ne provodi Zakon o sportu, ali radi toga nitko nije sankcioniran. Dodaju kako je kriminal riječ koja se najčešće spominje uz nogomet i HNS, njegovu krovnu organizaciju, a sve institucije društva okreću glavu te ističu da su "političarima puna usta sporta samo u vrijeme predizbornih kampanja, a kada dođu na vlast ne žele riješiti probleme".

"Predsjednica je, nakon nikome razumljive reakcije i optuživanja nepostojećih organizacija, tek sada, kada je sramota izašla izvan kuće, našla za shodno iskoristiti svoje ovlasti i sazvati hitnu sjednicu tehničke vlade, a na dosadašnje raspadanje države i društva nije reagirala. Netko tko slavi rođendan s huliganima, ne može riješiti problem huligana u državi", stoji u priopćenju stranke Pametno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ustvrdili su kako Hrvatska mora postati moderna i građanska država u kojoj institucije funkcioniraju, pravosuđe je efikasno, a korupcija i kriminal se ne toleriraju s najviših razina.

Bliski odnosi Kolinde i Mamića

Podsjetimo, u rijetko besmislenoj izjavi od petka, predsjednica Kolinda za nerede je okrivila orjunaše, projugoslavensku organizaciju koja ne postoji od 1929. godine.

U kontekstu najnovijih događaja vezanih za bakljadu na EURU važno je naglasiti i prijateljski odnos između Kolinde i Zdravka Mamića, kojoj je on organizirao rođendansku proslavu te bogato donirao izbornu kampanju.

Zbog veze Kolinde i Mamića prije nekoliko mjeseci inicirana je i obavještajna afera. Bivši šef SOA-e Dragan Lozančić navodno je izgubio Kolindino povjerenje zato što nije obavijestio predsjednicu kako je u kontaktu s osobama koje su pod mjerama prisluškivanja i praćenja.

Radilo se, konkretno, o Zdravu Mamiću, koji je predmet par optužnica USKOK-a, a Kolinda je navodno kao "kolateralna žrtva" s gazdom Dinama i financijerom HDZ-a bila prisluškivana na rođendanskoj zabavi, koju joj je on priredio u svojoj vili u travnju 2015. godine. Vijest o Mamićevoj zabavi za Kolindu objavili su gotovo svi mediji te ista nikada nije opovrgnuta.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara