Pašalić: S HDZ-om sam se razišao na različitim pristupima temeljinim vrijednostima

PREDSJEDNIK Hrvatskog bloka (HB) Ivić Pašalić izjavio je večeras da se s HDZ-om i njegovim predsjednikom Ivom Sanaderom razišao na različitim pristupima temeljnim vrijednostima hrvatske države: na odnosu prema djelu Franje Tuđmana, Domovinskom ratu, generalima Mirku Norcu i Anti Gotovini.

"Na tim pitanjima nema kadrovske pogodbe, sluganstva i izdaje, jer ako se na tome izda onda će se uvijek izdati na svakom drugom pitanju, ako se na tome sagne glava, onda će se sagnuti glava na svim pitanjima bitnima za opstanak i budućnost hrvatske države i naroda", rekao je Pašalić na osnivačkoj skupštini glinskog HB-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Pašalić je kazao da se s HDZ-om i Ivom Sanaderom razišao i na tome jer se ne slaže s onim ljudima koji žele doći na vlast pod bilo koju cijenu i bilo s kim. "Razišli smo se na tome tko je slijedio Tuđmana, tko je bio spreman nakon smrti prvog hrvatskog predsjednika slijediti njegovo djelo neovisne i suverene Hrvatske", rekao je Pašalić.

Dodao je HB stranka koja jednako smeta i Račanu i Sanaderu, te koja se neće dati ušutkati.
Za predsjednika gradske organizacije HB-a Gline glasovima 24 osnivača te stranke na glinskom području izabran je Darko Kaurić, dosadašnji predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a u glinskom Gradskom vijeću i predsjednik glinske Udruge hrvatskih dragovoljaca i veterana Domovinskog rata.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara