Pavić u Splitu o tome zašto EPH želi "Slobodnu"

PREDSJEDNIK Uprave Europa Press Holdinga Ninoslav Pavić danas je u Splitu, nakon razgovora s članovima Uprave, urednicima, predstavnicima sindikata i novinarima Slobodne Dalmacije, govorio o razlozima zašto je ta tvrtka predala ponudu za kupnju 34,63 posto vrijednosti temeljnog kapitala splitske novinsko-izdavačke tvrtke, za ukupno 535,2 milijuna kuna.

Od "Slobodne Dalmacije" EPH želi napraviti jaku regionalnu novinsku kuću s tendencijom jačanja na nacionalnoj razini i na prostorima susjednih zemalja, tj. želi ju vratiti na položaj na kojemu je bila potkraj 80-ih godina kada se prodavala u više od 90 tisuća primjeraka, s grafičkim izgledom kakav zaslužuju novina takvog ugleda, izjavio je Pavić .

Kako je rekao, EPH će, ako njegova ponuda bude prihvaćena, do 2009. broj radnih mjesta u Slobodnoj Dalmaciji povećati na 700. Zaposlenicima je obećao puno rada, pokretanje novih izdanja. To ne znači da će svi ostati gdje jesu, ali nitko neće ostati bez posla, izjavio je.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slobodna Dalmacija danas ima 686 zaposlenih.

EPH želi u tiskaru Slobodne Dalmacije prebaciti 13 do 14 mjesečnika, dva dvotjednika te najmanje dva izdanja za Srbiju i Crnu Goru Glorije i Playboya. To tiskara trenutačno ne može, ali ulaganjima u tehnologiju želimo postići da se u njoj može tiskati čak i Cosmopolitan, rekao je Pavić.

Na novinarsko pitanje hoće li EPH, ako kupi Slobodnu, na čelne položaje dovoditi ljude iz Zagreba, Pavić je odgovorio "ako nemamo ljude u Splitu, onda tu nemamo što ni tražiti". Još je jednom odbacio prigovore o monopolizaciji medijskog prostora ocjenom kako to govore oni koji sami nisu bili sposobni stvoriti vlastita izdanja, naglasivši kako je sve svoje dnevne listove, mjesečnike, tjednike i dvotjednike EPH sam pokrenuo i održao na tržištu. "Nelojalna je konkurencija, ocijenio je, kada Vlada daje subvencije Vjesniku i time izravno ugrožava sve izdavače koji bi imali puno pravo zbog toga tužiti državu jer se svi ostali na tržištu bore vlastitim snagama".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara