POČELI DANI HRVATSKE RADIO-TELEVIZIJE

Prvom polufinalnom večeri "Dore", hrvatskog izbora za pjesmu koja će našu državu predstavljati na ovogodišnjeg Eurosongu, večeras su u opatijskoj Kristalnoj dvorani hotela "Kvarner" počeli Dani Hrvatske radiotelevizije (HRT), koji će u Opatiji i Rijeci trajati do 20. ožujka.

Nakon sutrašnje druge polufinalne večeri s drugih 12 pjesama, u nedjelju će biti održano završno natjecanje, na kojem će glasovima gledatelja biti odabrana pjesma i izvođač koji će kao hrvatski predstavnik putovati na natjecanje Eurosong u Istanbul.

Dani HRT-a nastavljaju se u utorak, 16. ožujka, kada će u istoj dvorani biti izabrana hrvatska predstavnica za Miss Universe.

Dan kasnije, 17. ožujka, u riječkoj Dvorani mladosti održat će se po prvi put glazbena priredba "Zlatna ploča", na kojoj će glazbenicima s najvećim nakladama biti uručene nagrade - dijamantna, platinasta, zlatna i srebrna ploča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dijamantne ploče za nakladu od više od 60.000 primjeraka albuma dobit će Zlatan Stipišić Gibonni za album "Mirakul", Marko Perković Tompson za album "E, moj narode" i Goran Karan za album "Kao da te ne volim".

Dani HRT-a završavaju idućeg vikenda. U subotu, 19. ožujka u Opatiji će se održati koncert u počast skladatelju Zdenku Runjiću s nazivom "Moj galebe", na kojem će njegove pjesme izvoditi najpopularniji hrvatski pjevači, a 20. ožujka u riječkoj Dvorani

mladosti bit će dodjeljene glazbene i diskografske nagrade "Porina" u brojnim kategorijama.

(Hina) xdsil ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara