Policija: 35-godišnji vozač po deseti put uhvaćen pijan za volanom

IVANIĆGRADSKA policija proteklog je vikenda po deseti, jubilarni put u pijanom stanju zaustavila 35-godišnjeg vozača kojega ni ranije oduzeta vozačka dozvola niti neregistrirani automobil nisu spriječili da "pod gasom" ponovno sjedne za volan.

Neobuzdanog vozača policija je zaustavila u noći sa subote na nedjelju kod mjesta Ivanićko Graberje, a alkotestom mu je utvrđeno 1,82 promila alkohola u krvi.

Osim prekršajne kazne zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, policija ga je kaznila i zbog neregistriranog vozila, te vožnje vez dozvole koja mu je, također zbog pijanstva, ranije oduzeta.

Inače, od 1986., kada je položio vozački ispit, taj je vozač počinio 30 prometnih prekršaja.

Zagrebačka policija danas je izvijestila da je u akciji "Noć bez alkohola" tijekom vikenda alkotestirala 1.715 vozača, od kojih su njih 233 bila alkoholizirana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Oduzeto je 196 vozačkih dozvola, a preostalih 37 nije jer je 19 vozača nije imalo kod sebe, 12 ih je vozilo bez položenog vozačkog ispita, a šest za vrijeme zabrane jer im je dozvola ranije oduzeta.

Najpijaniji bio je 48-godišnji Zagrepčanin, kojega je u subotu navečer policija zaustavila s čak 3,13 promila alkohola u krvi.

Od vozačica, "rekorderka" je bila 25-godišnja Zagrepčanka kojoj je policija "izmjerila" 1,27 promila.

Od spomenuta 233 alkoholizirana vozača, 188 ih je taj prekršaj počinilo prvi puta, 31 drugi, 11 treći, dvoje četvrti, jedan peti, a jedan, gore navedeni, deseti puta.

Prometna policija tijekom akcije je zabilježila ukupno 1.798 prometnih prekršaja, uglavnom zbog prekoračenja brzine i nekorištenja sigurnosnog pojasa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara