Policijskom akcijom u Aljmašu privedeno 12 osoba, nađena droga i oružje

DVANAEST osoba privedeno je u jutrošnjoj akciji koju su djelatnici osječkobaranjske Policijske uprave proveli u vikendnaselju u Aljmašu zbog sumnji u zlouporabu droga i kršenje zakona o oružju, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare ove PU.

Pet osoba zadržano je na kriminalističkoj obradi, a ostali su pušteni. Riječ je uglavnom o hrvatskim državljanima te jednom državljaninu Srbije i Crne Gore, kazao je načelnik Ureda načelnika ove PU Stipo Rimac.

Dio uhićenih od ranije je poznat policiji, oružanog otpora nije bilo, ali je bilo opiranja uhićenju, rekao je.

Budući da se očekivala i mogućnost oružanog otpora, u akciju su bili uključeni djelatnici interventne i specijalne policije, koji su, nakon saznanja o mogućem počinjenju kaznenih djela, jutros oko 5 sati, upali u dvije vikendice te osumnjičenike prepratile u Policijsku postaju Dalj, kazao je načelnik Rimac.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petragom je pronađeno, uz ostalo, više paketića s marihuanom ukupne težine 80,2 grama, 2 PVC vrećice s bijelom praškastom, za sada nepoznatom, materijom, težine 1231 gram, plastična kutija s bijelom praškastom materijom težine 226 grama te tri precizne elektronske vage s tragovima bijele praškaste materije.

Pronađeno je i vatreno oružje, među ostalim i sa streljivom u cijevi, puška marke "crvena zastava", jedna puška ručne izrade, bez oznaka i brojeva, tri pištolja te više od 200 komada različitoga streljiva i 2 noža.

Praškasti materijali bit će upućene u Centar za kriminalistička vještačenja, kako bi se točno utvrdilo o čemu se radi, rekao je Rimac.

Na novinarski upit radi li se o dijelu neke veće organizirane skupine, voditelj Odsjeka za zlouporabu droga PU Darko Muženjak kazao je kako u ovoj fazi istrage o tome ne bi mogao govoriti.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara