Petrov: Samo Karamarko je odgovoran za ovu krizu, na savjest svakome tko ga pokuša spasiti u Saboru

Petrov: Samo Karamarko je odgovoran za ovu krizu, na savjest svakome tko ga pokuša spasiti u Saboru

Foto: Hina

ČELNIK Mosta Božo Petrov u 17 sati u Metkoviću je dao izjavu za medije. 

"Hrvatska je danas u podređenoj poziciji samo zbog jedne osobe, osobe koja joj predstavlja teret i kojoj je talac, a to je Karamarko, koji snosi političku odgovornost.

Nadam se da će HDZ kao demokratska stranka, a nadam se da to je, nadam se da će u toj stranci znati za političku odgovornost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada bi Karamarko i htio preslagivanje s MOST-om nikad ne bismo pristali na to. Nama je uvijek bilo Hrvatska u srcu, a ne u džepu. Na savjest svakome tko pokuša spasiti Karamarka u Saboru", rekao je Petrov.

> Karamarko: Ne može Orešković voditi Vladu HDZ-a i MOST-a, a bez šefova tih stranaka

Podsjetimo, Petrov je jučer dao izjavu za medije u kojoj je još jednom pozvao Karamarka da odstupi. Reagirao je i na izjavu premijera Oreškovića koji je pozvao i Karamarka i njega da odstupe.

MOST traži ostavku Karamarka

"Sve što se dosad od pressice gosp. Oreškovića pojavilo u medijima su klasični spinovi. MOST nezavisnih lista i dalje inzistira na smjeni prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka radi osobne kompromitacije. Ne razumijem razloge po kojima sam definiran remetilačkim faktorom u Vladi. Iza mene se ne vuku afere. Znam da sam pred Bogom čist.

Ali ako je to uvjet da Hrvatska krene prema boljoj budućnosti, spreman sam dati ostavku. Nisam zbog pozicija krenuo se boriti i nema te pozicije koja bi bila ispred Domovine. Ako je to cijena, platit ću je. MOST će na kraju donijeti konačnu odluku jer je jedno od dva najvažnija pravila da MOST odlučuje većinom. Nadam se da će pristup MOST-a biti jednom standard u hrvatskoj politici. I da ćemo znati razlikovati dobro od lošeg", kazao je Petrov na jučerašnjoj presici.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara