POTPISAN MEMORANDUM O SURADNJI GRADA DRNIŠA I USAID-A

Gradonačelnik Drniša Ante Dželalija i direktor Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) za Hrvatsku William Jeffers potpisali su u srijedu memorandum o razumijevanju kojim se kroz partnerstvo do 2007. godine najavljuje američka pomoć u gospodarskom razvoju drniškog kraja.Uspješna suradnja grada Drniša i USAID-a započela je prije dvije godine i zahvaljujući njoj realizirani su projekti obnove vodovodne i elektro-mreže na području drniške zagore, izgrađena dva školska sportska igrališta u Drnišu i Radoniću, opremljen drniški dječji vrtić, obnovljena gradska tržnica, te opremljeno komunalno poduzeće "Rad".

Dželalija je zahvalio američkoj vladi na pomoći te izrazio zadovoljstvo novim projektom usmjerenim na razvoj gospodarstva bez kojeg, kazao je, nema opstanka u ovom kraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Vlada Sjedinjenih Država nikada nije dovodila u pitanje svoju obvezu da pomogne Hrvatskoj u njenoj obnovi i gospodarskom razvoju i dosad je u RH za jačanje njezinih demokratskih institucija, reformu političkih i društvenih projekata uložila 386 milijuna dolara" rekao je američki veleposlanik u Hrvatskoj Ralph Frank, koji je također sudjelovao na svečnosti u Drnišu.

Na području grada Drniša putem USAID uloženo je dva i pol milijuna američkih dolara za gospodarsku i društvenu revitalizaciju, rekao je Frank i izrazio nadu da će i novi programi značajnije doprinijeti poboljšanju uvjeta života u Drnišu i okolici.

Jeffers je naglasio da u proteklih 12 godina, koliko USAID pomaže Hrvatskoj, ni u jednoj drugoj sredini, kao u Drnišu, ta pomoć nije polučila tako uspješne rezultate. Posebno dobri rezultati ostvareni su na području poljoprivrede, mljekarske i prehrambene industrije.

(Hina) xavuk ydj

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara