Premijerno promovirana monografija primabalerine "Mia Čorak Slavenska"

U Slavonskom Brodu je večeras premijerno promovirana monografija "Mia Čorak Slavenska" posvećena jednoj od najvećih balerina 20. stoljeća.

Autori monografije - plesna publicistica Maja Đurinović i plesač Zvonimir Podkovac - građu za tu knjigu prikupljali su 14 godina.

Mia Čorak je rođena prije 88 godina u Slavonskom Brodu, a preminula je 2002. u Los Angelesu. Bila je prva hrvatska primabalerina, a svojim je plesom stekla svjetsku slavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Odajući počast svojoj slavnoj sugrađanki Gradsko poglavarstvo Slavonskog Broda i tamošnji Ogranak Matice hrvatske na njezinoj su rodnoj kući u Starčevićevoj ulici postavili spomen ploču.

U suradnji s Hrvatskim društvom profesionalnih baletnih umjetnika u tome će se gradu odsada svake godine održavati baletne svečanosti. Uz oživljavanje uspomena na djelo Slavenske biti će to prigoda za gostovanja hrvatskih plesnih ansambala. Na pozornici Koncertne dvorane "Ivana Brlić Mažuranić" u Slavonskom Brodu tako je večeras gostovao Balet Hrvatskog narodnog kazališta iz Zagreba s predstavom "Mačak u čizmama" Brune Bjelinskog.

(Hina) xvruž yln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara