Priopćenje HND-a i HZSN-a o premlaćivanju novinara Dražena Krušelja

HRVATSKO novinarsko društvo (HND) i Hrvatski zbor sportskih novinara (HZSN) uputili su priopćenje u kojem oštro osuđuju još jedan fizički napad na hrvatske novinare i traže od nadležnih organ učinkovitu i brzu istragu.

"Brutalnim premlaćivanjem novinara Jutarnjeg lista Dražena Krušelja ispred njegove kuće u ponedjeljak navečer nastavljen je niz fizičkih nasrtaja na novinare u Hrvatskoj. Nijedan od prijašnjih, mnogobrojnih napada na novinare nije nikada primjereno sankcioniran, pa se čini da je premlaćivanje novinara kod nas prihvaćeno kao nešto što se smije nekažnjeno prakticirati.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) i Hrvatski zbor sportskih novinara (HZSN) traže da se naručitelji i izvršitelji brutalnog fizičkog napada na Dražena Krušelja što prije pronađu i stroge kazne i da se tako zaustavi sezona lova na novinare u Hrvatskoj.

Zahtjevamo od nadležnih tijela Republike Hrvatske učinkovitu i brzu istragu, pronalaženje krivaca i odgovarajuće sankcije. Pozivamo sve novinare da iznesu dokaze o počinitelju ili naručitelju, ako ih imaju. Jamčimo svaku oštećenom kolegi, koji se odluči na tužbu, financijsku i pravnu pomoć. Apeliramo na cjelokupnu demokratsku orijentirani javnost da nas podrži u tome," stoji u priopćenju HNS i HZSN-a.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara