PRIX MARULIĆ - MEĐUNARODNI FESTIVAL IGRANE I DOKUMENTARNE RADIODRAME OD 8. DO 14. SVIBNJA

Međunarodni festival igrane i dokumentarne radiodrame "Prix Marulić" počet će 8. svibnja u Hvaru, gdje se u organizaciji Hrvatskog radija održava do 14. svibnja, kada će se na završnoj svečanosti proglasiti dobitnici dvaju "Grand Prixa Marulić 2004".

Trideset i tri drame pristigle su na ovogodišnji festival iz 27 produkcijskih kompanija, iz 22 države, izvijestio je organizator, najavljujući kako će na festivalu biti više od 40 stranih gostiju.

Osim glavne nagrade, bit će podijeljena po dva "Prixa Marulić 2004" drugo i treće plasiranima u svakoj kategoriji. Odluku o najboljima donijet će međunarodni ocjenjivački sud kojemu će predsjedati John Theocharis (V. Britanija) i Christian Calon (Kanada).

"Prix Marulić" je osobit po slušanju u autentičnim starim hrvatskim prostorima - franjevačkom samostanu, ljetnikovcu Hanibala Lucića, Hvarskom kazalištu, utvrdi Fortica i crkvi sv. Marka, zbog čega se festival održava pod motom "starim tekstovima u pohode".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za vrijeme festivala bit će otvorena i izložba "Svjetionici radiootoka" na koju su se odazvali Ivica Šiško, Dubravka Babić, Vlado Jakelić, Dalibor Jelavić, Ines Krasić, Krešimir Bauer, Zvonimir Lončarić i drugi.

Ta je izložba posebno iznenađenje jer će prikazati novi oblik nagrade "Prix Marulić" za pobjednike festivala - umjetnički oslikane svjetionike.

(Hina) pp/xmc ymc

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara