Propala konzultantska tvrtka Tuđmanova sina pred brisanjem iz sudskog registra

Propala konzultantska tvrtka Tuđmanova sina pred brisanjem iz sudskog registra

Foto: FAH

TRGOVAČKI SUD u Zagrebu objavio je rješenje kojim se zaključuje stečaj nad dužnikom 'Domovina – Holding d.o.o', konzultantskom tvrtkom Stjepana Tuđmana, sina prvog hrvatskog predsjednika, te će nakon pravomoćnosti tog rješenja ta Tuđmanova tvrtka s 1,55 milijuna kuna utvrđenog duga biti brisana iz sudskog registra.

Sudsko rješenje uslijedilo je nakon oglasa iz siječnja kojim su se pozivali zastupnici 'Domovine – Holding' da u roku od petnaest dana predaju popis imovina i obaveza tvrtke, ali i njihovi vjerovnici da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka. Budući da se vjerovnici i Stjepan Tuđman nisu odazvali u zakonski predviđenim rokovima, sud je utvrdio da je taj dužnik nesposoban za plaćenje i po službenoj dužnosti donio rješenje o istovremenom otvaranju i zaključenju stečajnog postupka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrtka 'Domovina – Holding' osnovana je 1995., temeljni kapital joj je 100.000 kuna, a kao jedini osnivač i direktor u sudskom registru naveden je Stjepan Tuđman. U predmetu poslovanja 'Domovine – Holding', društva za poslovno savjetovanje, navedena je izdavačka i tiskarska djelatnost, financijsko posredovanje, reklama i propaganda i, između ostaloga, proizvodnja metala, građevinarstvo i ugostiteljstvo.

Prema posljednjem predanom financijskom izvješću za 2011., 'Domovina – Holding' je imala 2,3 milijuna kuna prenesenog gubitka. Uz ime Stjepana Tuđmana u sudskom registru povezuje se još devet tvrtki kojima je direktor, jedini osnivač ili član nadzornog odbora. Od tih devet tvrtki čak šest ih je brisano iz sudskog registra, a aktivne su još samo tri među kojima su trenutačno još i Domovina – Holding d.o.o i Domovina d.o.o.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara